Download de
TCA App
020 7777777
(7x7)

TCA introduceert vaste ritprijs

Veelgehoorde wens van TCA-klanten in vervulling gegaan.

Vanaf heden is het mogelijk om via de TCA-app van tevoren de ritprijs van een TCA-taxi te bepalen. Recent heeft TCA een onderzoek gehouden onder circa 700 Amsterdammers en uit dit onderzoek bleek dat er behoefte was aan duidelijkheid omtrent taxitarieven. Het Amsterdamse taxibedrijf heeft hierop besloten dat ritten besteld via de app een vaste van tevoren afgesproken prijs hebben.

Vaste prijs
Deze dienst is beschikbaar voor twee typen auto’s binnen de vloot: de reguliere taxi en de Eco/groene-taxi. De Schipholtaxi had sinds vorig jaar al een maximum ritprijs van €37,50 en nu is daar dus voor vrijwel de gehele vloot een vast tarief aan toegevoegd. Veel taxi-aanbieders verhogen hun prijzen in de avond en nacht en ook tijdens drukke periodes. TCA gaat hier niet in mee. De vooraf vastgestelde prijs zal altijd hetzelfde zijn ongeacht drukte of tijdstip. Het Amsterdamse taxibedrijf kiest hiermee voor transparantie en duidelijkheid voor zijn passagiers.

Gitte Biekmann, woordvoerder TCA: ‘De taxibranche is enorm in beweging en wij hiermee ook. Het onderzoek was klip en klaar, onze klanten geven aan een vaste prijs te willen, zodat ze van tevoren weten wat ze gaan betalen voor een rit. Door de introductie van onze nieuwe app in 2017 konden wij deze nieuwe dienstverlening relatief eenvoudig mogelijk maken’.

Eco-taxi
Voor het gebruik van een groene Eco-taxi geldt hetzelfde tarief als voor een reguliere taxi. Onlangs nam TCA de 100ste Eco-taxi in gebruik en ondertussen is deze vloot alweer uitgebreid. De vaste ritprijs geldt niet alleen voor ritten binnen Amsterdam maar ook voor ritten vanuit Amsterdam naar locaties in geheel Nederland.

Betaalmogelijkheden
De mogelijkheid om van tevoren een ritprijs te bepalen, betekent niet dat de rit ook van tevoren betaald dient te worden. Dit kan gewoon bij het bereiken van de bestemming. Betaling van de rit is mogelijk via de app, na het kiezen van de gewenste betaalmogelijkheid. Vanzelfsprekend is contant betalen of betalen via betaalpas en creditcard ook mogelijk. Biekmann, ‘Eén van onze belangrijkste doelstellingen is het meest betrouwbare taxibedrijf van Nederland te zijn en daar spelen prijsafspraken voor een taxirit een belangrijke rol in. Klanten weten van tevoren wat ze gaan betalen en dat schept duidelijkheid en vertrouwen’.

Over Taxicentrale Amsterdam
TCA is met circa 1.500 aangesloten chauffeurs de grootste taxicentrale van Amsterdam. Vanwege de grote spreiding van chauffeurs over de stad garandeert TCA dat er altijd binnen 5 minuten een taxi voor de deur staat. Alle aangesloten chauffeurs zijn zelfstandig ondernemer, volledig gecertificeerd en hebben een TCA-cursus doorlopen. Zo voorziet TCA Amsterdam van veilig en betrouwbaar taxivervoer.

Download voor iPhone                                                    Download voor Android